Home112Gymlessen bij sportclub gaan door na instorten tribune, slachtofferhulp voor scholieren

Gymlessen bij sportclub gaan door na instorten tribune, slachtofferhulp voor scholieren

Scholieren van het Keizer Karel College in Amstelveen kunnen veilig blijven gymmen op het terrein van sportvereniging De Vliegende Hollander (DVH). Dat zegt woordvoerder Hannah Bennett-Van Soelen van de school tegen NH Nieuws. 

Zes brugklassers raakten vanochtend lichtgewond toen een tribune langs een veld instortte. Vier van de zes slachtoffers liepen schaafwonden op, twee van hen moesten zich laten behandelen in het ziekenhuis aan verwondingen aan de rug en de enkel, vertelde de politie eerder vandaag aan NH Nieuws.

Op het moment dat de enkele meters brede en enkele lagen hoge constructie van hout en staal het begaf, zaten er tientallen kinderen op. Voor de zekerheid zijn al die kinderen ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. “Dit had veel erger kunnen aflopen”, vatte een gymdocent het kort na het ongeluk vanochtend samen tegenover verslaggever Celine Sulsters. 

Hoewel de gymlessen na het ongeluk niet werden geschrapt, liet het Keizer Karel College bezorgde ouders in een e-mail weten dat er voorlopig niet meer op het terrein zou worden gegymd. Dat bericht is later gerectificeerd, zegt woordvoerder Bennett-van Soelen tegen NH Nieuws. 

“Toen duidelijk werd dat de rest van het terrein wel veilig is, hebben we besloten dat de sportlessen op het terrein kunnen doorgaan.” De tribune blijft voorlopig wel buiten gebruik, laat de school inmiddels in een bericht op haar website weten.

Tekst gaat door onder de foto

Tribune honkbalvereniging DVH Amstelveen stort in: zes kinderen gewond

Ook meldt de school dat de toestand van de gewonde kinderen stabiel is, en dat alle leerlingen uit de aanwezige (brug)klassen slachtofferhulp aangeboden hebben gekregen. 

Het Keizer Karel College wil graag weten waarom de tribune instortte, en gaat met de gemeente in gesprek. Eerder vandaag liet voorzitter Bruce Verweij van honk- en softbalvereniging De Vliegende Hollander aan NH Nieuws weten dat de constructie voorlopig onaangeroerd blijft liggen, zodat de gemeente ernaar kan kijken.  

NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS