HomeMilieu en duurzaamheidGroot aantal zieken afvaldienst: tot 21 januari wordt GFT-afval niet opgehaald

Groot aantal zieken afvaldienst: tot 21 januari wordt GFT-afval niet opgehaald

AMSTELVEEN – De gemeente zegt het niet specifiek, maar het welbekende virus lijkt ook bij dienst afvalbeheer te hebben toegeslagen. Zo erg zelfs dat tot en met vrijdag 21 januari geen inzameling van GFT-afval uit de groene rolcontainers mogelijk is. Het ophalen van kerstbomen loopt ook vertraging op.

Inzameling GFT-afval

GFT staat voor Groente-, fruit- en tuinafval. De gemeente Amstelveen verzoekt om geen melding via de Fixi-website of app te maken als het GFT-afval niet is opgehaald. Volgens de gemeente hebben bewoners rond deze tijd van het jaar hebben weinig GFT-afval en door de lage temperaturen blijft afval ook langer goed in de container. Wie toch met een overschot aan GFT-afval zit kan dit afleveren bij het afvalstation.

De inzameling van ander afval zoals PMD (Plastic verpakkingsmateriaal, Metaal/blik en Drinkpakken) en papier gaat wel door volgens schema. 

Inzameling kerstbomen

Kerstbomen kunnen wel worden aangeboden bij een ophaalpunt in de wijk. De bomen worden echter op een later moment opgehaald. Alleen als er een chauffeur en belader beschikbaar is rijdt er een wagen uit om kerstbomen in te zamelen. Wegbrengen naar het afstvalstation kan natuurlijk wel.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS