HomeGemeenteraadsverkiezingen 2022GroenLinks wil terugkeer gemeentelijk woningbedrijf en invoering diftar voor afval

GroenLinks wil terugkeer gemeentelijk woningbedrijf en invoering diftar voor afval

AMSTELVEEN – De lokale fractie van GroenLinks ziet graag dat het gemeentelijk woningbedrijf weer terugkeert. “Als de markt niet in staat is om betaalbare woningen te realiseren, gaan we dat als gemeente zelf doen,” schrijft de partij in haar verkiezingsprogramma.

Volgens GroenLinks leidt wonen in Amstelveen tot een ongekende vorm van ongelijkheid, waarbij minder draagkrachtigen geen enkele kans hebben om zich in Amstelveen te vestigen. De partij zet vol in op dit onderwerp in het verkiezingsprogramma. Het bouwen van meer woningen gaat echter wat GroenLinks betreft niet in de buitengebieden (polders) gebeuren. Amstelveen moet de lucht in.

“Er is wel degelijk meer dan genoeg ruimte om nog te ‘verdichten’. Dan moeten we wel slim bouwen en op plekken waar het kan de hoogte ingaan. Dan kunnen we nog best veel woningen toevoegen, als we tegelijk zorgen dat de voorzieningen en het verkeer de toename aan mensen kunnen verwerken,” schrijft de partij in het verkiezingsprogramma.

Vervuiler betaalt

Op het gebied van milieu en duurzaamheid komt GroenLinks vanzelfsprekend ook met veel plannen. Als het aan de partij ligt, wordt wat betreft het ophalen van afval in ieder geval het diftar-systeem ingevoerd. Hierbij betalen inwoners voor de hoeveelheid afval die ze aanbieden.

Diftar is niet in elke gemeente een succes. Soms leidt het tot illegaal dumpen van afval. Het systeem is per 1 januari 2022 ingevoerd in buurgemeente Ouder-Amstel maar stuitte op verzet van veel inwoners die zelfs een petitie hielden om het systeem tegen te houden.

Andere opvallende punten in het partijprogramma van GroenLinks zijn de openstelling van een gemeentelijk informatieloket in het Stadshart en een testlocatie voor drugs en soa’s in Uilenstede.

Het volledige verkiezingsprogramma van GroenLinks is hier te lezen.Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS