HomePolitiekGroenLinksGroenLinks twijfelt aan woonzorgvisie: 'Gemeente moet makelaarsfunctie vervullen'

GroenLinks twijfelt aan woonzorgvisie: ‘Gemeente moet makelaarsfunctie vervullen’

AMSTELVEEN – GroenLinks kan zich niet vinden in de door de gemeente opgestelde woonzorgvisie. Het document wordt volgende week behandeld in de gemeenteraad.

“Dit college benadert seniorenhuisvesting zoals alle woningbouw: B en W laat het over aan projectontwikkelaars. Daardoor gaat het om winst maken, en niet om goede zorg voor senioren,” stelt Stieneke Kruijer, raadslid van GroenLinks.

Lees ook: Kopzorgen voor senioren door gebrek aan woningen: ‘Brancard kan niet door gang’

Raadslid Cheimaa Aouni vult aan: “Senioren die op dit moment een ongeschikte woning bewonen, hebben hulp nodig bij het vinden van een passende woning. Voor hen moet de gemeente een makelaarsfunctie vervullen. Op dit moment zit de woningmarkt in Amstelveen ook voor senioren he-le-maal op slot. Als ik eerlijk ben, vind ik dat gênant.” 

Bouwgrond aanwijzen

GroenLinks wil dat er bouwgrond wordt aangewezen voor initiatieven die níet om winst draaien. Ondanks dat bouwgrond in Amstelveen schaars is, ziet de partij nog wel mogelijkheden.

Aouni hierover: “Er ligt een kans om nú de juiste beslissingen te nemen. Er moeten sowieso veel meer betaalbare woningen bij komen. Er zijn woningbouwprojecten in de Legmeer, rondom de Bovenkerkerweg en er is een herontwikkelingsplan voor Orion (Middenhoven). Als je de kans nu laat lopen, laat je senioren in de kou staan.”

De fractie van GroenLinks heeft woonruimte voor ouderen al langer hoog op de agenda staan. Afgelopen najaar hielde de partij nog een bijeenkomst in de Buurtkamer te Keizer Karelpark. GroenLinks roept ouderen ook op om hun visie kenbaar te maken aan de partij. Dat kan via fractie@groenlinksamstelveen.nl.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS