HomeGezondheidGroenLinks pleit voor meer schaduwrijke speelplekken in Amstelveen

GroenLinks pleit voor meer schaduwrijke speelplekken in Amstelveen

AMSTELVEEN – Op het ogenblik merken we er weinig van, maar zomers worden steeds zonniger in Nederland. De lokale fractie van GroenLinks heeft daarom gevraagd om in Amstelveen meer aandacht te schenken aan schaduwrijke speelplekken.

“Voldoende bescherming van de zon door bijvoorbeeld schaduw is ontzettend belangrijk, zeker voor kinderen. En al helemaal nu we steeds vaker met hittegolven te maken hebben in de zomer.” stelt Ilika Polderman, raadslid voor GL.

Uit onderzoek van KWF Kankerbestrijding blijkt dat 1 op de 7 kinderen al eens ernstig verbrand is geweest. Ernstig verbrand betekent een felrode huid, met blaren eventueel. Dermatologen liegen er dan ook niet om: hoe vaker je kind verbrandt, hoe groter de kans is op huidkanker op latere leeftijd.

Goed insmeren is natuurlijk de eerste remedie. Maar het beste is om niet urenlang aan fel zonlicht te worden blootgesteld. Volgens Polderman kan een strategisch geplaatste boom al een uitkomst zijn.

 Foto('s):Pixnio
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS