Home Politiek GroenLinks GroenLinks en VVD willen strategisch meerjarenplan sportaccommodaties

GroenLinks en VVD willen strategisch meerjarenplan sportaccommodaties

AMSTELVEEN – In de gemeenteraad van 15 december dienen GroenLinks en VVD een voorstel in die het College van B&W vraagt een strategisch accommodatieplan voor de sport te maken. Op de agenda van de raad staat de bouw van een nieuwe sporthal bij het KKC.

De bouw van de sporthal wordt met open armen ontvangen door de raad. De nieuwe hal vervangt de oudere sportzalen, biedt meer capaciteit voor de school en sportverenigingen en wordt duurzaam gebouwd. Bij dit agendapunt willen VVD en GroenLinks via een motie bewerkstelligen dat Amstelveen de behoefte aan sportaccommodaties voor de toekomst vastlegt. De fracties trekken een parallel met het integraal huisvestingsplan dat voor scholen gemaakt wordt.

Kansen beter benutten

Ilika Polderman, woordvoerder sport van GroenLinks, benadrukt het belang van goede sportaccommodaties voor jong en oud in Amstelveen. “We vinden het van belang dat er zicht is op bestaande sportaccommodaties en de toekomstige behoefte van verenigingen en sporters. Zodat kansen beter benut kunnen worden. Daarnaast moeten we stappen zetten in het verduurzamen van de sportaccommodaties. Daarvoor hebben GroenLinks, VVD en D66 indertijd een motie ingediend die sportverenigingen subsidie geeft op duurzaamheidsinvesteringen. Deze subsidie is door de gemeente onlangs verlengt voor de komende jaren.”

Aanzuigende werking voor Amsterdammers

Victor Frequin, woordvoerder sport van de VVD, geeft aan dat Amstelveen zuinig moet zijn op haar voorzieningen. “Bij een toenemend aantal woningen moeten we ook naar de voorzieningen daaromheen kijken. Sport is daarvan een belangrijk onderdeel en een accommodatieplan sport hoort hierbij.” Tevens wijst hij op de aanzuigende werking van onze sportaccommodaties op bijvoorbeeld de inwoners van Amsterdam. “Amstelveen heeft in verhouding tot het inwoneraantal meer sportvoorzieningen dan Amsterdam. Vooral in Amstelveen noord wordt de aanzuiging van sporters uit Amsterdam groter. Dit geldt ook voor zwembad De Meerkamp. Begrijpelijk, maar wel belangrijk om met Amsterdam over te spreken.”

Mobiele versie afsluiten