Home112Gewonden bij brand op Uilenstede

Gewonden bij brand op Uilenstede

AMSTELVEEN – In een studentenflat in Uilenstede is in de nacht van woensdag op donderdag brand uitgebroken. Drie personen ademden rook in.

De brandweer werd rond twee uur opgeroepen voor de brand. De brand woedde bij een balkon op de tweede verdieping. Bewoners deden zelf een poging om de brand te blussen, dit heeft erger voorkomen. De brandweer heeft alleen een nacontrole uitgevoerd.

Drie bewoners hebben rook ingeademd. Een bewoner is ter plekke alleen nagekeken door ambulancepersoneel. Twee andere bewoners zijn naar het ziekenhuis gebracht. Na ongeveer een half uur konden de 40 ontruimde studenten weer terugkeren naar hun woning.

Het is dit jaar al de vierde serieuze brand in een studentencomplex op Uilenstede. Met de start van dit collegejaar zouden alle studentenwoningen met rookmelders zijn uitgerust.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS