HomeAmstelvenersGemeente stelt Wob-jurist aan om overschrijding wettelijke termijn in toekomst te voorkomen

Gemeente stelt Wob-jurist aan om overschrijding wettelijke termijn in toekomst te voorkomen

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen heeft een speciale WOB-jurist aangesteld om te voorkomen dat door burgers of pers opgevraagde stukken niet op tijd worden geleverd. Onlangs werd de Wob-termijn nog ruim overschreden bij een verzoek van bewoners uit Bovenkerk naar aanleiding van de aanleg van een bussluis.

Bij een WOB-verzoek wordt er een beroep gedaan op de wet Openbaarheid van Bestuur. De gemeente moet de opgevraagde (geanonimiseerde) stukken binnen een gestelde termijn ter beschikking stellen.

Bovenkerk afgehandeld

Michel Becker van Actief van Amstelveen zet ook zijn vraagtekens bij de overschreden termijn en stelde daar woensdag vragen over in de gemeenteraad.

Wethouder Rob Ellermeijer bood namens het college zijn excuses aan en betreurt de gang van zaken ten zeerste. Hij wist te melden dat inmiddels het Bovenkerkse verzoek is afgehandeld en dat een Wob-jurist is aangenomen om een dergelijke gang van zaken in de toekomst te voorkomen.

Ruud Kootker van Burgerbelangen Amstelveen vroeg nog of het idee is om melding op de gemeentepagina te maken als er niet aan verzoek kan worden voldaan binnen de gestelde termijn. “Het is juist de bedoeling dat dit niet gebeurt,” reageerde Ellermeijer die wel toezegde dat deze mogelijkheid wordt voorgelegd aan het college.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS