HomeZorg & WelzijnGemeente nog niet tevreden over verbeteringen Wmo-vervoer en deelt boete uit

Gemeente nog niet tevreden over verbeteringen Wmo-vervoer en deelt boete uit

De gemeente Amstelveen vindt dat het Wmo-vervoer nog steeds niet naar tevredenheid functioneert. Amstelveen ziet wel verbeteringen bij de Wmo-vervoeder, maar op een aantal punten is het nog onvoldoende. Daarom geeft de gemeente de Wmo-vervoerder een boete.

In april heeft de gemeente een verbeterplan geëist van vervoerder Maasstad Regie Centrale (MRC) dat het Wmo-vervoer vanaf 1 januari 2022 in Amstelveen verzorgt na een openbare aanbesteding.

“We zien verbetering in de dienstverlening. De bereikbaarheid van de klantenservice is toegenomen. Verder heeft de vervoerder een boekingsapp die inzicht geeft hoe de rit verloopt en handig is voor de plannen van een rit. En het aantal klachten-neemt af. Maar we krijgen nog steeds klachten binnen dat de Wmo-vervoerder niet op tijd is bij afspraken,” zegt wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn)

Boete 2.000 euro per maand

Hij vervolgt: “Dat is bijvoorbeeld als ze inwoners met dementie moeten vervoeren niet wenselijk. De dienstverlening is nog niet op het niveau van de gemaakte contractafspraken. Daarom leggen wij de vervoerder een boete op van € 2000,- per maand zolang de afspraken uit het contract niet worden nagekomen.”

De gemeente heeft wekelijkse gesprekken met de vervoerder en wijst daarbij op de contractafspraken. De gemeente eist dat de dienstverlening op korte termijn op het niveau van de contractafspraken zal zijn. Als niet voldaan wordt aan de contractuele afspraken, zal de gemeente naast de boete, zich beraden op verdere juridische stappen.

Wmo-vervoer is voor inwoners die hun eigen vervoer niet meer zelfstandig of met hulp van familie of vrienden kunnen organiseren. Daar is bijvoorbeeld sprake van als iemand vanwege een handicap, beperking of psychische aandoening niet meer kan reizen met het openbaar vervoer.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS