HomeAmstelvenersGemeente maakt vaart met ontwikkelen Nieuw-Legmeer

Gemeente maakt vaart met ontwikkelen Nieuw-Legmeer

AMSTELVEEN – De gemeente maakt vaart bij het transformeren van het Bedrijventerrein Legmeer naar een woon-/werkwijk. De komende weken worden persoonlijke gesprekken gevoerd met de grondeigenaren. Dinsdagavond werden al 70 grondeigenaren geïnformeerd. Zij ontvingen informatie over de rol van de grondeigenaren, de uitdagingen binnen het project en de vervolgstappen. 

Bedrijventerrein Legmeer kent circa 150 verschillende grondeigenaren. Om de transformatie te laten slagen moet de gemeente de samenwerking met de eigenaren zoeken. De eigenaren zijn nodig om samen tot herontwikkeling van het gebied te komen.

Voor omwonenden, ondernemers op Legmeer en omliggende bedrijven worden binnenkort informatiebijeenkomsten gehouden. Genodigden ontvangen hier een brief over. “Participatie is voor een project van deze omvang ontzettend belangrijk,” aldus wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Floor Gordon. “Door gezamenlijk mee te denken over de transformatie, wordt het een project van en voor heel Amstelveen.”

Duurzaam

Na het participatietraject verzamelt de gemeente alle informatie en gaat hiermee aan de slag. De input wordt uiteindelijk verwerkt tot een ontwerpbestemmingsplan. Dit plan zal naar alle waarschijnlijkheid medio 2022 ter inzage worden gelegd.

De gemeente heeft plannen om het bedrijventerrein Legmeer te transformeren in een gemengd, duurzaam, groen en toekomstbestendig woon- en werkgebied. Floor Gordon: “Legmeer is de enige locatie in Amstelveen waar we op grote schaal een variatie aan woningen kunnen toevoegen. En dat is hard nodig gezien de huidige situatie op de woningmarkt. Daaraan wil ik gelijk toevoegen dat het ook het meest ingewikkelde en risicovolle project is wat we als gemeente ooit gedaan hebben. Dat betekent dat er de komende jaren nog een hoop vraagstukken op ons afkomen: dat vraagt aandacht en zorgvuldigheid naast snelheid.” 

3.000 woningen

Amstelveen ontving in februari van dit jaar €9,2 miljoen uit de Woningbouwimpuls van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het is de bedoeling om binnen 10 jaar 2.157 nieuwe woningen te realiseren. Vanwege de complexiteit van de transformatie wordt de nieuwe wijk niet in één keer gerealiseerd. In totaal komen er ongeveer 3.000 woningen in Legmeer. Kijk voor meer informatie en de plannen op www.amstelveen.nl/legmeer.

Lees ook: Nieuw Legmeer: IJburg-achtig stadje in Amstelveen

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS