HomeVerkeerGemeente huurt extra capaciteit in om gladheid beter te bestrijden

Gemeente huurt extra capaciteit in om gladheid beter te bestrijden

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen heeft een contract gesloten met een aannemer die in geval van hevige sneeuwval de gemeentelijke gladheidbestrijders kan bijstaan met zes tractoren en bemensing om te strooien en sneeuw te schuiven.  

Wethouder Floor Gordon (Integraal Beheer): “We willen gladheid voorkomen en strooien daarom preventief zout. Dit heeft wel tijd nodig om in te werken. Bij extreme weersomstandigheden, zoals hevige sneeuwval, kunnen we deze winter door de samenwerking met een aannemer snel extra materieel en mensen inzetten.”

Onmogelijk alles direct begaanbaar te maken

Volgens het gladheidbestrijdingsplan zorgt de gemeente voor het begaanbaar houden van hoofdwegen en doorgaande fietspaden. Bij extreme weersomstandigheden is het onmogelijk al deze wegen direct goed begaanbaar te houden. Dan krijgen de hoofdontsluitingswegen, busroutes en fietspaden die gebruikt moeten worden door calamiteitendiensten voorrang.

Daarna worden de overige doorgaande wegen en fietspaden gestrooid. Voetpaden, binnenwegen en de meeste parkeerterreinen strooit de gemeente niet. Gladheid op provinciale wegen en naastliggende fietspaden bestrijdt de provincie. De strooiroutes zijn te vinden op www.amstelveen.nl/gladheid.

Bij extreme weersomstandigheden en langdurige gladheid zet de gemeente medewerkers van verschillende afdelingen in om paden bij winkelcentra en verzorgingshuizen begaanbaar te houden.

Gratis strooizout

De gemeente doet jaarlijks een beroep op inwoners om hun stoep en toegang tot de woning ijs- en sneeuwvrij te houden. Hiervoor is 5 kilogram zout per huishouden beschikbaar. Dat is –met eigen emmer of plastic zak– vanaf 1 november af te halen bij het Afvalbrengstation (ma-za. 08:30 16:00 uur) en op Escapade (ma-vr. 08:00-16:00 uur). Daarnaast staan op diverse plekken in Amstelveen bakken met zout. Bijvoorbeeld bij bruggen of viaducten. Inwoners kunnen het zout indien nodig gebruiken.

Melden via Fixi

Amstelveners kunnen een lege zoutbak of gladheid melden via www.amstelveen.nl/fixi of de Fixi app. Spoedmeldingen buiten kantooruren via het algemene nummer (020) 540 49 11.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS