HomeAmstelvenersGemeente gaat vanaf 3 januari 2022 kerstbomen ophalen in Amstelveen

Gemeente gaat vanaf 3 januari 2022 kerstbomen ophalen in Amstelveen

AMSTELVEEN – De kerstboom al weggooien? Wacht nog even. Op maandag 3 januari start de gemeente namelijk met het inzamelen van kerstbomen. Hiervoor is wel een aantal regels opgesteld.

De laagbouw legt de kerstboom op de dag dat de groene GFT-container wordt aangeboden in de buurt van de aanbiedlocatie. Bij voorkeur op een parkeerplek.

De hoogbouw kan de kerstboom in de buurt van een ondergrondse container leggen. Bij voorkeur op een parkeerplek maar zeker niet direct naast de ondergrondse container.

Compost

De werknemers van de afvaldienst vragen om in ieder geval geen kerstballen en andere versiering in de kerstboom te laten zitten. De bomen worden namelijk verwerkt tot compost waarmee grasvelden in Amstelveen opgehoogd en verbeterd worden.

Inwoners van Amstelveen kunnen de kerstboom ook tijdens openingstijden zelf wegbrengen naar het Afvalbrengstation (Grutterij 26, bedrijventerrein Legmeer). M.i.v maandag 10 januari kan je kerstbomen tussen 10:00 en 15:00 uur, van maandag tot en met vrijdag, ook afgeven bij de gemeentewerf aan Escapade.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS