HomeGezondheidGemeente deelt vierduizend 'bezoekerspakketten' uit om besmetting thuis te minimaliseren

Gemeente deelt vierduizend ‘bezoekerspakketten’ uit om besmetting thuis te minimaliseren

AMSTELVEEN – In verschillende buurtwinkelcentra in Amstelveen zijn donderdag ruim 4.000 ‘bezoekerspakketten’ van de GGD en de gemeente Amstelveen uitgedeeld. Een pakket bevat vier zelftesten, twee mondmaskers en tips over je je thuis zo goed mogelijk aan de coronamaatregelen kunt houden. De actie is bedoeld om mensen bewust te maken van het risico op besmetting thuis.

Wethouder zorg en welzijn Marijn van Ballegooijen hielp zelf mee met uitdelen in winkelcentrum Westwijk: “We willen de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegengaan. De laatste dagen van het jaar gaan mensen veel bij elkaar op bezoek. Het is goed om jezelf te testen voordat je ergens heen gaat of mensen thuis ontvangt. Zo beschermen we elkaar en vooral kwetsbare mensen in onze omgeving.” 

Het aantal besmettingen thuis blijft hoog. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat meer mensen eerder testen als zij zelftests in huis hebben.   

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS