HomeAmstelvenersGemeente Amstelveen gaat toch zelf omgekeerde vlaggen weghalen

Gemeente Amstelveen gaat toch zelf omgekeerde vlaggen weghalen

De gemeente Amstelveen gaat toch zelf omgekeerde vlaggen weghalen. Vorige week verzocht het college mensen die de vlaggen op diverse locaties hebben opgehangen deze weg te halen. Nu op dit verzoek geen reactie is gekomen, gaat de gemeente het zelf doen. Hier wordt volgende week mee gestart.

Het college van burgemeester en wethouders is van mening dat er genoeg ruimte is gegeven om tegenstanders van de landelijk stikstofplannen hun onvrede te laten uit. “Nu is het tijd om recht te doen aan de gevoelens en opvattingen van alle Amstelveners,” schrijft het college in een persbericht. 

“De omgekeerde Nederlandse vlaggen zorgen voor verdriet bij andere Amstelveners, zoals bij veteranen en Amstelveners die naasten verloren zijn. Als gemeente hebben we ook een verantwoordelijkheid naar hen,” verduidelijkt locoburgemeester Herbert Raat. 

Hij vervolgt: “Vorige week hebben we een beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid, maar dit heeft er jammer genoeg niet toe geleid dat de omgekeerde Nederlandse vlaggen zijn verwijderd. We hadden gewild dat we als overheid niet hoefden in te grijpen. Maar in Amstelveen houden we rekening met elkaar.” 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS