HomePolitiekSPGemeente Amstelveen gaat extra energietoeslag van 500 euro in najaar uitbetalen

Gemeente Amstelveen gaat extra energietoeslag van 500 euro in najaar uitbetalen

De gemeente Amstelveen gaat de extra energietoeslag van 500 euro in het najaar uitkeren aan de degenen die daar recht op hebben. De 500 euro komt bovenop de eerdere toeslag van 800 euro. De Amstelveense afdeling van de SP had eerder deze week schriftelijke vragen gesteld aan het college over deze extra bijdrage.

“De in aanmerking komenden mensen die bij de gemeente bekend zijn krijgen automatisch het aanvullende bedrag van 500 euro en hoeven dus geen aanvraag te doen. Inwoners die de energietoeslag op 1 oktober nog niet uitgekeerd hebben gekregen, ontvangen direct het bedrag van 1.300 euro bij toekenning van de aanvraag,” laat de gemeente aan AAN! weten.

Voorlichting

De Amstelveense SP ziet graag dat de extra toeslag zo snel als mogelijk wordt uitgekeerd. “De winter staat voor de deur en veel gemeenten hebben de aanvullende toeslag van 500 euro al overgemaakt.  Amstelveen nog niet. De mensen die straks in de kou staan willen weten wanneer de energietoeslag naar hun toe komt. Maar op zijn minst zou het college hier voorlichting over moeten geven naar voorbeeld van andere gemeenten,” zegt burgerraadslid Wil Roode.

De gemeente Amstelveen stelt dat bij diverse andere gemeenten de extra vergoeding van 500 ook nog niet kan worden aangevraagd en wijst daarbij bijvoorbeeld naar Amsterdam, Utrecht en Haarlem.

Eigen Haard

Het college gaat de schriftelijke vragen van de SP in behandeling nemen.De SP vraagt het college ook om met Eigen Haard in gesprek te gaan over achterstallig onderhoud. De partij wil dat naast spoedafspraken met Eigen Haard ook de prestatieafspraken met betrekking tot energiezuinigheid en de betaalbaarheid van woningen opnieuw tegen het licht worden gehouden.

 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS