HomeA9Geen tijdelijke voetgangersbrug over A9 bij Bovenlandpad

Geen tijdelijke voetgangersbrug over A9 bij Bovenlandpad

AMSTELVEEN – In tegenstelling tot eerdere berichten komt er geen tijdelijke voetgangersbrug over de A9 bij het Bovenlandpad. De brug zou worden aangelegd bij de tunnel tussen Meander en het voormalige KPMG-gebouw. Nu blijkt dat er voor de aanleg van de brug te veel haken en ogen zijn.

“De afgelopen maanden hebben we het ontwerp van de brug verder uitgewerkt en is gebleken dat er te weinig ruimte is voor de opgang van de brug aan de zuidzijde van de A9. Om de trappentoren te realiseren binnen de projectgrens, moeten de Burgemeester Rijnderslaan en de toekomstige, tijdelijke oprit 5 richting Holendrecht, opschuiven tot vlak langs de A9. Dit zou tot gevolg hebben dat de oprit regelmatig dicht moet om de werkzaamheden aan de A9 veilig uit te kunnen voeren,” zegt Jara Brinkman, omgevingsmanager bij VeenIX

Meer dan helft gesloten

Zowel Veenix als de gemeente vinden dit een onwenselijke situatie. Het afsluiten van de toerit 5 richting Holendrecht zou voor veel meer opstoppingen zorgen in Amstelveen. De aan te leggen brug moet door de werkzaamheden ook 60 procent van de tijd moeten worden afgesloten. Wettelijke richtlijnen die pas na de aanbesteding van de A9-werkzaamheden zijn ingegaan, zijn hier oorzaak van.

De betrokken partijen gaan met de omwonenden in gesprek over goede alternatieven zoals bijvoorbeeld een bus. Daarnaast is al afgesproken dat de vaste overkapping bij het Bovenlandpad vijf maanden wordt opgeleverd.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS