HomeWijkenElsrijkGeen parkeerprobleem met halen en brengen: Johanneskapel mag toch kinderdagverblijf worden

Geen parkeerprobleem met halen en brengen: Johanneskapel mag toch kinderdagverblijf worden

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen heeft een aanvraag om de monumentale Johanneskapel aan de Amsterdamseweg 311 in te richten als kinderopvang onterecht afgewezen. Een onjuiste interpretatie van de parkeernota was hier debet aan.

Omwonenden van de Johanneskapel hadden eerder bij de gemeente aangegeven dat zij een probleem verwachtten met halen en brengen van de kinderen. In eerste instantie ging de gemeente hierin mee op basis van de gemeentelijke parkeernota.

Parkeernota

“Het weigeringsbesluit is naar nu is gebleken gebaseerd op onjuiste gronden, c.q. een
onjuiste interpretatie van de parkeernota. Voor het weigeringsbesluit werd aangenomen
dat de locatie niet voldeed aan de benodigde haal- en brengfaciliteiten,” schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.

De eigenaar van het kinderdagverblijf heeft te kennen gegeven om samen met de gemeente te kijken om de haal- en brengfaciliteiten zo goed al mogelijk kunnen worden ingevuld. Hiermee moet de overlast voor de buurt tot een minimum worden beperkt.

Foto('s):Dennis M.
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS