HomeSchipholGeen Amstelveense financiële bijdrage voor stichting die tegen Staat procedeert

Geen Amstelveense financiële bijdrage voor stichting die tegen Staat procedeert

De gemeente Amstelveen gaat geen financiële bijdrage verstrekken aan de Stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder. B&W laat in een raadsbrief weten dat het niet gebruikelijk is om als overheid te procederen tegen de overheid.

De stichting die door drie Aalsmeerse bewonersgroepen is opgericht wil via een rechtsgang het recht op bescherming tegen vliegtuighinder afdwingen. Hiervoor denkt de stichting zo’n twee ton nodig te hebben.

Geen ‘vriend’

Aan Amstelveen was naast de financiële bijdrage gevraagd om vriend van de stichting te worden. De gemeente reageert hier echter ook negatief op. Het actief vermelden van het bestaan van de stichting is wat de gemeente betreft genoeg.

Wel benadrukt het Amstelveense college dat de stichting gezondheid als een belangrijk aspect ziet om de het Rijk te wijzen op het goed afwegen van de belangen die spelen rondom Schiphol. “Wij herkennen ons in het grote belang van het aspect ‘gezondheid’,” aldus het college.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS