Home112Gebieden in Amstelveen veiligheidsrisicogebied vanwege uitvaart Etous Belserang

Gebieden in Amstelveen veiligheidsrisicogebied vanwege uitvaart Etous Belserang

AMSTELVEEN – Bepaalde delen van Amstelveen en Amsterdam zijn morgen aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit vanwege de uitvaart van Etous Belserang. Belserang is de oud-president van de inmiddels verboden motorclub Satudarah.

De ex-motorclubleider overleed 25 mei aan de gevolgen van hartfalen en woonde in Amstelveen. Satudarah werd in 2018 verboden door de rechter omdat de club een gevaar voor de openbare orde zou opleveren.

Morgen, 1 juni, is de uitvaart van Belserang. Tijdens de uitvaart verwacht de driehoek (burgemeester, politie en Openbaar Ministerie) dat er mogelijk problemen met de openbare orde kunnen optreden. De burgemeesters willen de overlast voor omwonenden en andere verkeersdeelnemers zoveel mogelijk beperken en stellen daarom via een noodbevel voorwaarden.

Ook is het verboden om de ‘colours’, hesjes met Satudarah uitingen, te dragen. De maatregelen zijn onder andere van kracht in de Rivierenbuurt, stadsdeel Zuidoost, de gemeente Amstelveen, de gemeente Ouder-Amstel en langs de Amstel bij Zorgvlied, waar Belserang morgen begraven wordt.

In 2004 werd de broer van Etous Belserang, Boneka Belserang, geliquideerd in Leiderdorp. In 2011 werd Belserang vanaf zijn woning in Amstelveen Middenhoven gevolgd door een auto. Belserang kreeg dit door, waardoor een wilde achtervolging ontstond. Bij de A9 bij Zwanenburg crashte het voertuig van de achtervolgers. In het voertuig zaten de criminelen Jaïr Wessels en Lucas Boom. Ook werden vuurwapens gevonden. Wessels en Boom zijn later vrijgesproken van de poging liquidatie, maar wel veroordeeld voor wapenbezit. De twee zijn later beiden geliquideerd.
Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS