HomeSportGastvrouw Amstelveen leeft toe naar het zoveelste hockey EK

Gastvrouw Amstelveen leeft toe naar het zoveelste hockey EK

AMSTELVEEN – Het Amstelveense Wagenerstadion is de komende weken het decor van het Europees kampioenschap hockey. Als hockeyhoofdstad van de wereld mag onze gemeente alweer voor de vierde keer gastvrouw zijn voor het EK. Clubmanager Alexia Sifneos van AH&BC Amsterdam leeft vol trots toe naar het EK op haar club.

‘’Wij hebben voor het EK ons gehele complex overgedragen aan hockeybond KNHB om het EK te organiseren,” vertelt Sifneos. “ De bond is dus verantwoordelijk voor alle handhaving rondom dit evenement, dus niet de gemeente Amstelveen. Veel gaat geheel buiten ons om. Dat heeft niet met inspraak te maken, maar met afspraken die gemaakt zijn met de KNHB.’’ 

De gemeente Amstelveen is tijdens het EK hockey inderdaad niet verantwoordelijk voor de handhaving van dit evenement, zo bevestigt een woordvoerder van de gemeente Amstelveen. Zo is de inzet van gemeentelijke handhavers bij dit soort evenementen beperkt en de belangrijkste rol weggelegd voor de organisator van het EK. Zij moeten het evenement voorzien van een veiligheidsplan, verkeersplan en een plan voor voldoende beveiliging van het evenement.  

Door corona zal het EK er anders uitzien dan andere jaren. Vanwege de pandemie mogen er een stuk minder bezoekers in het stadion aanwezig zijn dan gebruikelijk. Zo mogen in plaats van de gebruikelijke 9.500 toeschouwers er nu 2.700 aanwezig zijn. Dit is mogelijk omdat het een testevenement is. Iedereen dient 48 uur voor aanvang van een wedstrijd een negatieve coronatest te laten zien.

Foto('s):PXhere
Anthony van Sligtenhorst
Anthony van Sligtenhorst
Anthony is student aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Hij is een echte Amstelvener al woont hij ondertussen in het Aalsmeerse Nieuw-Oosteinde. Zijn bijzondere aandacht gaat uit naar sport in Amstelveen.

AANRADERS