Home112Politiehond mee bij 'intimiderend kennismakingsgesprek': garagehouder zwaar ontstemd

Politiehond mee bij ‘intimiderend kennismakingsgesprek’: garagehouder zwaar ontstemd

Een zogenoemd kennismakingsgesprek van de opsporingsdiensten zet kwaad bloed bij een Amstelveense garagehouder. Tom Vuijk kreeg gisteren onaangekondigd politie, justitie en de gemeente over de vloer. Met een politiehond paraat werd zijn administratie doorgelicht.  “Ik dacht, wat heb ik misdaan? Maar ze kwamen voor een kennismakingsgesprek!”

Vuijk, die een eenmans APK-station runt op Bedrijventerrein Bovenkerk, is bijzonder ontstemd over de gang van zaken. “Ik ben niet zo snel geïntimideerd. Maar deze keer wel. Het is niet prettig als een hond komt rondsnuffelen in je zaak en er in je boekhouding wordt gekeken.”

‘Dit kan toch ook op een andere manier?’

Tom Vuijk, garagehouder

Het kennismakingsbezoek was volgens het team dat de garage van Vuijk bezocht om bedrijven op het bedrijventerrein in kaart te brengen. “Maar dat kan wat mij betreft wel op een andere manier. Nogmaals, dit was zo intimiderend!  Daarbij, hier tegenover zit de Albert Heijn, waar ook gewoon klanten van mij komen. Die moeten ook wel gaan denken, wat is daar bij Vuijk aan hand?”

Navraag bij de politie leert dat dinsdag inderdaad diverse kennismakingsbezoeken zijn afgelegd op het bedrijventerrein. Een woordvoerder weet te vertellen dat het om een team van politie, gemeente en justitie ging. “Het betrof een kennismakingsgesprek. Er is ook een folder achtergelaten. En ja, het valt binnen de bevoegdheid om hierbij een hond mee te nemen.”

Folder

Vuijk zegt geen folder te hebben gezien. “Maar ik moet ook zeggen dat ik ze uiteindelijk de deur heb gewezen. Ik voelde me zo opgelaten. Soms krijg je het idee dat je gezocht wordt. Dat ze kleine keuringsstations zoals die van mij liever kwijt dan rijk zijn.”

Overigens heeft het kennismakingsbezoek toch nog wat opgeleverd voor Vuijk. “Hier naast mijn pand wordt er vrolijk door mensen gepoept en drugs gebruikt. Ik vroeg de aanwezige politie en handhaving of ze daar niets aan konden doen. En na jaren zeuren werd er gistermiddag meteen wat aan gedaan,” besluit de ondernemer met een besmuikte glimlach.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS