Home112Forse celstraffen geëist voor brute liquidatie in bijzijn zoontje bij Escapade

Forse celstraffen geëist voor brute liquidatie in bijzijn zoontje bij Escapade

Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen van 22 tot 30 jaar geeist tegen het trio (21,24 en 27 jaar) dat verantwoordelijk wordt gehouden voor de moord op Rachid Kotar. De 39-jarige Amstelvener werd december 2019 voor de ogen van zijn 5-jarige zoontje doodgeschoten op de parkeerplaats van HealthCity aan Escapade.

De verdachten van 21 en 27 jaar zijn in de ogen van het OM de schutters. De 24-jarige verdachte zou een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de liquidatie door een peilbaken onder de auto van het slachtoffer te plaatsen, waardoor hij en de vermeende schutters precies wisten waar de auto zich bevond.

Geen onderscheid tussen verdachten

De drie verdachten hebben nauw en bewust samengewerkt, vinden de officieren van justitie. Zij maken daarom geen onderscheid in de strafmaat tussen de verschillende medeverdachten van de moord op Kotar. De twee mogelijke schutters worden ook verdacht van de poging moord op het toen 5-jarig zoontje van het slachtoffer. Tegen hen eist het OM daarom een straf van 30 jaar. De 24-jarige verdachte hoorde 22 jaar tegen zich eisen. 

Eerder veroordeelde de rechtbank een man tot twaalf jaar celstraf na een eis van twintig jaar. De man was ten tijde van de liquidatie 17 jaar oud. Zijn zaak werd daarom door de kinderrechter achter gesloten deuren behandeld. Hij zou onder meer de vluchtbus hebben bestuurd en deze bus hebben gebruikt bij voorverkenningen voor de moord. Tegen de uitspraak zijn zowel de verdediging als het OM in hoger beroep gegaan.

Doorzeefd met kogels

De officier van justitie neemt het de schutters bijzonder kwalijk dat de liquidatie in het bjizijn van Kotars zoontje heeft plaatsgehad. “Het is bijna niet in te denken wat dit jongetje heeft moeten meemaken. De angst die hij moet hebben gevoeld toen voor zijn ogen zijn sterke vader werd gedood, zijn vader werd doorzeeft met kogels.”

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS