Home 112 Flitspalen actief op kruising Legmeerdijk/N201

Flitspalen actief op kruising Legmeerdijk/N201

AALSMEER – Al meerdere zware ongevallen gebeurden op het kruispunt van de Legmeerdijk met de N201. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag laten weten dat twee flitspalen op het kruispunt actief zijn.

Het plaatsen van deze flitspalen is in overleg met de provincie en de politie. Deze hadden bij het OM aangegeven dat op dit kruispunt gevaarlijke situaties plaatsvonden door het negeren van het rode verkeerslicht en het overschrijden van de maximum snelheid.

Eerder was al een traject controle geplaatst op een deel van de N201. Deze traject controle stopt 200 meter voor de kruising en heeft volgens het OM een positief effect op de veiligheid. Deze flitspalen komen er dus bij om de kruisingen vanaf de andere richtingen veiliger te maken.

Ongevallen

Foto: Vivian Tusveld

De afgelopen jaren zijn al diverse zware ongevallen geweest op het kruispunt. Op 2 januari 2019 raakte zelfs een politievoertuig betrokken bij een aanrijding.

Systeem getest

De afgelopen maanden heeft het OM de flitspalen aldaar getest. Volgens het OM staan de flitspalen 24/7 op actief en worden overtredingen direct doorgestuurd naar het Centraal Justitieel Incassobureau.

Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeersveiligheid verbeterd is en of de flitspalen zullen blijven staan.

Mobiele versie afsluiten