Home 112 Flinke schade na brand: ‘Maar de kroketten zijn nog prima!’

Flinke schade na brand: ‘Maar de kroketten zijn nog prima!’

AALSMEER – De schade na de brand op de Lakenblekerstraat is flink. En dan niet alleen bij de botenhandel waar de brand uitbrak, maar ook bij de buren is de schade behoorlijk. Wel moet er een deel van de inventaris worden weggegooid.

Naast de botenhandel zit snackfabrikant Oma Bobs. Ondanks dat de brand niet hun pand heeft bereikt, heeft de rook wel flinke schade veroorzaakt. ,,Op dit moment is een bedrijf bezig om het pand schoon te maken. Daarvoor is het nodig dat het hele pand ontruimd gaat worden.” aldus Mark Kok, manager van Oma Bobs. ,,Inmiddels hebben we al drie volle vrachtwagens met verpakkingsmaterialen afgevoerd en we moeten waarschijnlijk nog een volle vrachtwagen.”

Toch lijkt het belangrijkste van de inventaris, de snacks zelf, nog goed bewaard gebleven. ,,Alles lag in de vriescellen en daar is geen rook geweest. De kroketten zijn daarom nog prima!” verteld Kok. ,,Onze zorg is er om te zorgen dat we over een paar weken ook nog kroketten hebben, aangezien het verpakkingsmateriaal eerst beoordeeld moet worden of dat nog geschikt is voor de voedsel.”

Rookschade

De rook trok niet alleen naar de snack fabrikant. Ook de autodealer van Subaru, die aan de andere kant van het brandende pand zit, is vandaag nog de hele dag gesloten. De showroom van het bedrijf stond behoorlijk in de rook. Het bedrijf hoopt snel weer open te kunnen gaan.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Daar wordt momenteel wel onderzoek naar gedaan.

Mobiele versie afsluiten