Home112Flinke hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk op scherp in woning

Flinke hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk op scherp in woning

UITHOORN – Gisteren heeft de politie in Uithoorn 10 kilogram aan zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen. Deze vondst werd gedaan in een lopend onderzoek. Het vuurwerk bleek in een woning te liggen. De politie maakte vandaag meer details bekend.

Lees ook: Explosieven Opruimingsdienst in actie na vuurwerkvangst

Onderdeel van deze vondst was een ‘Cobra 8’ die flitspoeder lekte. Dit flitspoeder is uiterst explosief. Een hele kleine statische schok is bijvoorbeeld al voldoende om dit tot ontploffing te laten komen. De situatie stond dusdanig op scherp, dat de explosieven opruimingsdienst ter plaatse kwam. Deze hebben de vuurwerkbom uiteindelijk op een veilige plaats tot ontploffing gebracht.

Kettingreactie

De lekke ‘cobra 8’ lag ineen verzameling van nog meer zwaar vuurwerk, waaronder vlinderbommen en mortierbommen. Als het flitspoeder lekkende vuurwerk was afgegaan, had dit een kettingsreactie in gang kunnen zetten en had al het andere vuurwerk af kunnen gaan. In dat geval was de schade enorm geweest en hadden er mogelijk slachtoffers gevallen.

Een 17-jarige jongen bleek de eigenaar van het vuurwerk te zijn. Hij moet zich op een later moment verantwoorden bij de politie voor het bezitten van dit illegale vuurwerk.

De politie laat weten dat ze door de zeer grote schade die illegaal vuurwerk aan kan richten het opsporen en in beslag nemen ervan hoge prioriteit heeft. De politie vraagt mensen ook als ze vermoedens hebben van bezit en/of opslag van zwaar illegaal vuurwerk om dan te bellen metde  politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
Foto('s):VLN Nieuws
Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS