Financieel Café Amstelveen bewijst juist nu waarde voor inwoners die er financieel niet uitkomen

AMSTELVEEN – Als plots je inkomen wegvalt door corona kan je voor grote problemen komen te staan. Soms is het dan fijn als je op financieel gebied begeleid wordt. Het Amstelveense Financieel Café bestaat al vijf jaar en heeft gezien dat juist de laatste jaren de vragen op financieel gebied alleen maar toenemen bij inwoners van Amstelveen.

Henk Jurriansen, coördinator van het Financieel Café, ziet vooral een toename bij de zelfstandigen zonder personeel. Zzp’ers komen steeds meer aankloppen met vragen. “Die mensen hebben hun inkomen zien wegvallen en hebben geen geld meer. Die komen binnen met één vraag: ‘Help’.”

Complexe regels

Ook complexe regels zorgen er vaak voor dat mensen in financiële problemen komen. Dat is niet uit onwil. Sommige regels zijn voor veel mensen simpelweg lastig te volgen. “De bijstandswet werkt met nettobedragen. Op formulieren wordt je bruto inkomen gevraagd. Maar dat weet je niet, want je krijgt je uitkering netto. Daar staat geen bruto bedrag op. Mensen weten dan niet hoe ze sommige zaken moeten invullen,” licht Jurriansen toe.

Het Financieel Café probeert ook zo laagdrempelig mogelijk te werken. Zo hoeven de bezoekers geen afspraak te maken. Ook worden er geen gegevens vastgelegd om de privacy te waarborgen.

Het Amstelveense Financieel Café wordt op drie locatie gehouden:

  • Dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in De Meent aan de Orion 3
  • Woensdag van 10.00 tot 12.00 uur in Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt 1
  • Woensdag van 17.00 tot 19.00 uur in de Buurtkamer Keizer Karelpark aan de Lindenlaan 75

Kijk hier voor meer informatie over het Financieel Café

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS