Home112Fietser overleden na ongeval op rotonde Sportlaan

Fietser overleden na ongeval op rotonde Sportlaan

AMSTELVEEN – Je kan er bijna niet omheen. Op de rotonde bij de Sportlaan/Beneluxbaan ligt een berg bloemen en een foto van een man. Een kaart met ‘rust zacht’ prijkt boven de boeketten uit. Overduidelijk het gevolg van een triest ongeval. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er een dodelijke aanrijding heeft plaatsgevonden.

Op 23 juli vond er een ernstig ongeval plaats op de bewuste locatie. Een man fietste op zijn elektrische fiets toen hij door een auto werd aangereden, hij raakte zwaargewond en is met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft direct daarna uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De man overleed later in het ziekenhuis aan de gevolgen van zijn verwondingen. Op de rotonde is nu dus een gedenkplek ingericht.

Ophef over de verkeerssituatie

Al sinds de oplevering van de rotondes, is er ophef over het slechte zicht op de rotondes. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk als automobilist, komende vanaf de Beneluxbaan, om goed te kijken of er fietsers aan komen. Als maatregel daarop zijn er stopborden en stopstrepen neergezet en werd op sommige rotondes het tweerichtingsverkeer voor fietsers opgeheven. Toch ervaren sommige mensen de rotonde nog steeds als gevaarlijk. Zeker omdat de stopstreep en stopborden niet door iedereen worden nageleefd.

Vooralsnog is het onduidelijk of de verkeerssituatie heeft meegespeeld met dit ongeval. De exacte oorzaak van het ongeval is namelijk nog onderwerp van het onderzoek. Een speciaal rechercheteam van de verkeerspolitie is nog druk bezig om dat te achterhalen.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS