Home112Fietser gewond bij aanrijding afrit A9, politie onderzoekt negeren rood licht

Fietser gewond bij aanrijding afrit A9, politie onderzoekt negeren rood licht

Bij een ongeluk op het kruispunt van de Keizer Karelwegin Amstelveen met de afrit van de A9 heeft een fietser vanmiddag een hoofdwond opgelopen. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend, maar onderzocht wordt of de fietser door rood is gereden. 

Fietser gewond bij afrit Keizer Karelweg

Dat zegt een woordvoerder van de politie Amsterdam tegen NH Nieuws. Behalve een ambulance werd er ook een traumahelikopter opgeroepen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar over de ernst van de verwondingen is niets bekend.

De woordvoerder kan niet zeggen of de fietser nog aanspreekbaar was. Wel laat hij weten dat collega’s van de verkeersongevallenanalyse (VOA) onderzoek doen naar het ongeluk. Daarbij richt de politie zich onder meer op de vraag of het slachtoffer door rood is gereden, benadrukt de woordvoerder. 

Tekst gaat verder onder video

De afrit was vanwege het onderzoek enige tijd gedeeltelijk afgesloten. Iets meer dan een jaar geleden veranderde de verkeerssituatie bij het Stadshart drastisch. AAN! Amstelveen ging toen een kijkje nemen bij het zogenoemde DDI (Diverging Diamond Interchange) kruispunt. De wegen van noord naar zuid en vice versa kruisen elkaar op dit kruispunt. 

Het kruispunt zorgde vooral in het begin voor wat gedoe. Zo veroorzaakte bn’er Patty Brard er een ongeluk toen ze door oranje reed. “Wat een k*tverkeerssituatie. Je kon er eigenlijk op wachten”, zei ze toen tegen het AD

NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS