HomeAmstelvenersExplosie van coronabesmettingen in Amstelveen na versoepelingen

Explosie van coronabesmettingen in Amstelveen na versoepelingen

AMSTELVEEN – Het aantal besmettingen met coronavirus is in de afgelopen week explosief gestegen. Vorige week nog een bescheiden feestje gevierd omdat er een dag was zonder nieuwe besmettingen. Sinds juli schieten de statistieken weer de lucht in.

Hoogtepunt was afgelopen zondag. Toen werden maar liefst 23 nieuwe gevallen van besmetting met covid-19 gemeld. Dat is negen dagen nadat de versoepelingen ingingen.

Lees ook: Maandag was eerste dag zonder Amstelveense coronamelding sinds 1 augustus 2020

In de omliggende gemeenten van Amstelveen is eenzelfde explosief stijgende trend te bespeuren. Zowel in Ouder-Amstel, Amsterdam als Aalsmeer liggen de gemiddelden van nieuwe meldingen rond de 25 per 100.000 inwoners. Amstelveen heeft van deze genoemde gemeente nog de laagste besmettingsgraad met 20 per 100.000 inwoners. Dit zijn cijfers die voor het laatst halverwege mei waren te zien.

Alleen Uithoorn is een positieve uitschieter. Daar ligt het gemiddeld aantal besmettingen op 10.

Bekijk hier de laatste cijfers van het RIVM voor Amstelveen.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS