HomeAalsmeerExploitant Floriworld stopt per direct, experts buigen zich over toekomst

Exploitant Floriworld stopt per direct, experts buigen zich over toekomst

Experience center Floriworld in Aalsmeer heeft per direct de deuren gesloten. Het nog maar pas geopend interactieve bloemenmuseum trok te weinig bezoekers. Exploitant DEX (Dutch Experience Group) ziet daarom geen heil meer in de toekomst. De coronacrisis en de oorlog in Oekraïne worden als oorzaken genoemd. 

Floriworld opende in juli 2020 maar moest enkele maanden later de deuren alweer sluiten door de coronacrisis. Het instagramvriendelijke beleefcentrum liep daardoor meteen al een achterstand op. Floriworld richtte zich namelijk vooral op Amerikaanse en Aziatische toeristen die Nederland Bloemenland bezoeken.

Ook na corona lijkt het nog steeds lastig om voldoende intercontinentale bezoekers te verleiden voor een bezoekje. De oorlog in Oekraïne maakt voor deze doelgroep een reis naar Europa minder aantrekkelijk.

Europese en Nederlandse markt

Floris Olthof, directeur van Floriworld, benadrukt dat de sluiting niet het einde van Floriworld hoeft te betekenen. Hij laat weten dat experts gaan kijken of de bloemenattractie toch levensvatbaar kan worden gemaakt. “Zo is de Nederlandse en Europese markt nog niet geheel verkend. Uiteindelijk zal uit onderzoek moeten blijken in welke vorm er verder wordt gegaan met Floriworld,” aldus Olthof.

Dat exploitant DEX Floriworld moet laten lopen vindt Olthof spijtig. “Maar de tijd zat gewoon gewoon tegen.” DEX zelf was woensdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Floriworld heeft drie aandeelhouders: Bloemenbureau Holland, Royal FloraHolland en Dutch Experience Group. De laatste deed ook de daadwerkelijke exploitatie. 
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS