HomeOndernemenEnquête ondernemers: 'Coronasteun gemeente moet aansluiten bij behoeften'

Enquête ondernemers: ‘Coronasteun gemeente moet aansluiten bij behoeften’

AMSTELVEEN – Om in kaart te brengen hoe het Amstelveense MKB er nu voor staat, of ondernemers het gaan redden zonder overheidssteun en welke steunmaatregelen nog nodig zijn, organiseert de Denktank van de Amstelveense ondernemersorganisaties OA, VAD en KHN een grote online enquête.

Darshan Sloot, voorzitter van de Denktank: “Het is belangrijk dat zoveel mogelijk Amstelveense ondernemers de enquête invullen. Dit kost 5 minuten. Hoe meer ondernemers reageren, hoe meer wij voor hen bij de politiek kunnen bereiken. Wij vinden het belangrijk dat de coronasteun van de gemeente zoveel mogelijk aansluit bij hun behoeften.”

Regeling

Samen met het Team Economische Zaken van de Gemeente Amstelveen heeft de Denktank Lokale Steun Bedrijfsleven het afgelopen jaar gewerkt aan het opstellen van een lokaal Economisch Herstelplan. Dit plan voorziet onder meer in MKB-noodleningen, een Anderhalve Meter Maatregelen Subsidie voor extra gemaakte kosten om je bedrijf aan te passen aan de coronamaatregelen en een Stimuleringsfonds van € 750.000 voor ondersteuning van initiatieven van lokale ondernemers. Deze regelingen worden gefinancierd uit het speciale Corona Noodfonds van de Gemeente Amstelveen.

De diverse regelingen moeten nog verder worden uitgewerkt en uitgevoerd. Sloot: ”Voor onze Denktank staan de behoeften van de Amstelveens MKB-ondernemers hierbij centraal. Uit een eerdere enquête die wij in juni hielden, bleek dat 25% van de Amstelveense MKB-ondernemingen toen verwachte de coronacrisis niet te zullen overleven. Uiteraard moet dit worden voorkomen. Het Economische Herstelplan en Corona Noodfonds zijn hiervoor essentieel. De urgentie hiervan neemt alleen maar toe omdat de steun van de Rijksoverheid per 1 oktober grotendeels weg zal vallen.”

Link naar enquête

Over de Denktank Lokale Steun Bedrijfsleven 
De Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), Vereniging Amstelveense Detailhandelsorganisaties (VAD) en Koninklijke Horeca Nederland afd. Amstelland (KHN) maken zich via hun gezamenlijke Denktank al een jaar hard voor financiële ondersteuning van Amstelveense MKB ondernemers die zijn getroffen door de coronacrisis. De Denktank bestaat op dit moment uit de volgende leden: Darshan Sloot (directeur OA), Daan Kroone (DAY Foodbar/voorzitter KHN Amstelland), Gonnie van Rietschoten (Van Rietschoten Tweewielers/bestuurslid VAD), Jeroen Franken (Blue Fish Social Media/vice voorzitter OA), Jeroen Wendelgelst (Advocaat voor Beleggers en Ondernemers), Carrol Buenting (BuentingSport), Arie Bast (CFO Volvo Bangarage), Miriam Geerlings (Regiomanager KHN).

Foto('s):Pixabay
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS