HomeWijkenBovenkerkEerste kerkdienst gevierd in Urbanuskerk na brand

Eerste kerkdienst gevierd in Urbanuskerk na brand

AMSTELVEEN – Voor het eerst sinds de brand in de Sint Urbanuskerk in Bovenkerk, is er gisteren weer een kerkdienst in de kerk gehouden. Het was wel voorlopig meteen ook de laatste keer, want de restauratie van de kerk is nog niet klaar. 

In september 2018 werd de kerk door de brand verwoest en sinds september 2020 zijn de restauratiewerkzaamheden in volle gang. De brand begon helemaal achterin de Amstelveense kerk, vermoedelijk in de meterkast. De precieze oorzaak is nooit achterhaald. 

Lees ook: Urbanuskerk krijgt ‘kunstig’ dak

Vanwege de coronamaatregelen was de dienst voor slechts een klein gezelschap, maar iedereen kon de dienst ook digitaal via een livestream bijwonen. Een bijzonder moment was de opening van de viering. De Paaskaars, die de brand overleefd heeft, werd op uitnodiging van pastoor Eugène Jongerden aangestoken door Kees Wolterman. Hij verliet die dag als laatste de toen al brandende kerk. 

De werkzaamheden zullen nog tot het najaar van 2023 duren. 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS