HomeAmstelvenersEerste editie wijkkrant Stadsdorp Elsrijk voor burgemeester Poppens

Eerste editie wijkkrant Stadsdorp Elsrijk voor burgemeester Poppens

AMSTELVEEN – Burgemeester Tjapko Poppens heeft donderdag de eerste wijkkrant van Stadsdorp Elsrijk in ontvangst genomen. Deze wijkkrant is ontwikkeld door Stadsdorp Elsrijk en wordt verspreid onder alle bewoners van Elsrijk. Het eerste exemplaar werd overhandigd door Karin Dumasy, bestuurslid en lid van de werkgroep communicatie die de wijkkrant heeft ontwikkeld.

In coronatijd is gebleken dat er behoefte is aan een papieren, en ‘bewaarbaar’ medium, een communicatiespil die de basis is voor heldere informatie, nieuwtjes, tips en weetjes voor de wijk Elsrijk. Hierbij kan worden gedacht aan informatie over het Stadsdorp , de buurt (zowel historisch als actueel), zorgverleners en ook activiteiten georganiseerd door buurtbewoners en instellingen zoals het Openluchttheater Elsrijk en het Amstelveens Poppentheater.

Verbindend

Voor de migranten in de wijk is een aantal artikelen in het Engels vertaald. De krant heeft als doel informatief, onderhoudend en verbindend te zijn en wordt verspreid door buurtbewoners. Een digitale versie van de krant is vanaf volgende week beschikbaar op de website van Stadsdorp Elsrijk. De volgende editie komt in het najaar uit; in 2022 zullen drie edities worden uitgegeven.

De uitgave van de krant is tevens de start van een nieuwe huisstijl. Vanuit het Stadsdorp was er behoefte aan een nieuwe en heldere huisstijl die behalve herkenbaar ook toepasbaar is voor alle social media en andere uitingen zoals de nieuwe website.

Nabuurschap

Stadsdorp Elsrijk is in 2014 opgericht. Bewoners uit de wijk hebben de handen ineen geslagen om voor elkaar iets te betekenen en om te kijken naar elkaar; dat is nabuurschap. De nieuwe krant vergroot de zichtbaarheid van Stadsdorp Elsrijk en hoopt daarmee te laten welke initiatieven en activiteiten er door en voor bewoners zijn. De slogan ‘door Elsrijkers voor Elsrijkers’ wordt hiermee uitgedragen.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS