HomeWijkenBovenkerkEerste editie The Zero Hunger Games op velden Roda'23 haalt € 63.000...

Eerste editie The Zero Hunger Games op velden Roda’23 haalt € 63.000 op

AMSTELVEEN – De eerste editie van The Zero Hunger Games op het terrein van Roda’23 heeft 63.000 euro voor het goede doel opgebracht. Het evenement had op Hemelvaartsdag voor het eerst plaats. Aan het einde van de dag kon burgemeester Poppens een cheque van €63.000 overhandigen aan The Hunger Project. 

The Zero Hunger Games is nieuw initiatief van José Cubo. Samen met RODA ’23, hoofdsponsor NewPort Capital en een enthousiast team vrijwilligers kon hij op 26 mei 2022 de eerste editie van The Zero Hunger Games organiseren. Dit nadat de coronapandemie twee jaar lang roet in het eten gooide. 

Luister ook: Roda’23-man José Cubo in podcast Het Verschil: ‘Mij vastbinden op de bank werkt niet’

José Cubo had als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor non-profit organisatie The Hunger Project. “De aanpak van The Hunger Project, gebaseerd op het stimuleren van ondernemerschap in dorpen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië, spreekt mij enorm aan. Ik had nooit durven dromen dat dit nieuwe sportevenement in de eerste editie al zoveel geld zou ophalen voor deze mooie organisatie.” 

In 2006 stond Cubo aan de start van de Run for The Hunger Project: twaalf jaar lang renden tientallen businessteams vanuit het Olympisch Stadion door Amsterdam, waarmee zij ruim € 1.850.000 ophaalden.

Grootse opbrengst voor The Hunger Project. 

Dertig bedrijven, waaronder Deloitte en Rabobank deden donderdag mee. Naast de inschrijfkosten van € 1.000 per team lieten verschillende teams zich sponsoren voor een extra bijdrage. Ook doneerde een aantal bedrijven ruimhartig en bracht een loterij (met prijzen als een e-bike van Amslod en kaartjes voor het Nederland Elftal) nog eens extra geld binnen. Bovendien ging 25% van de kantineomzet van die dag naar The Hunger Project. De deelnemende bedrijven beleefden een gezellige dag bij voetbalvereniging RODA ’23 met aansluitend een barbecue en optredens van mystery guest Dries Roelvink. 

Sporten voor het einde van honger in Mozambique 

De opbrengst van The Zero Hunger Games gaat naar Mozambique. The Hunger Project werkt daar samen met wildparkorganisatie Peace Parks in dorpen rond het Zinave National Park. Het doel is dat deze dorpen in vijf jaar tijd hun eigen leefomstandigheden blijvend kunnen verbeteren. 

Hunger Project-directeur Annelies Kanis: “Ook in Majete Wildpark in Malawi werken we met deze aanpak, waarbij we tegelijk investeren in mens, dier en natuur. In de dorpen daar nam honger af van 44% naar 15%. We weten dus dat dit werkt. Met de spectaculaire bijdrage van The Zero Hunger Games kunnen we voortvarend aan de slag in Mozambique – op naar nog meer resultaat.”

Foto('s):Jos Spitteler
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS