HomeAmstelvenersEerste Amstelveense huishoudens aangesloten op KPN-glasvezel

Eerste Amstelveense huishoudens aangesloten op KPN-glasvezel

AMSTELVEEN – De eerste huisaansluitingen op het glasvezelnetwerk in Amstelveen zijn van geleverd. Woningen aan de Meander, Stadstuinen en Laan van Deshima in de wijk Stadshart hadden de primeur. Volgens planning zijn in mei 2022 de huisaansluitingen in de wijken Bankras en Kostverloren voltooid.

In totaal realiseert KPN circa 37.000 huisaansluitingen in Amstelveen. Hiervoor leggen zij circa 6.900 kilometer glasvezelkabel. Dit is langer dan de straal van de aarde (6.371 kilometer). De uitrol van glasvezel in Amstelveen voert KPN samen met aanlegpartner Allinq uit. Samen graven zij circa 62 kilometer. De aanleg begint in de wijk Stadshart. Hierna volgen eerst Bankras en Kostverloren. Daarna zijn de wijken Elsrijk, Keizer Karelpark en Groenelaan aan de beurt. De bewoners zijn geïnformeerd over de werkzaamheden.

Goede samenwerking

Regiodirecteur Willem Offerhaus van KPN: “Er is een goede samenwerking met de gemeente Amstelveen en lokale woningcorporaties zoals Eigen Haard. Hierdoor kijken we uit naar voorspoedige werkzaamheden met minimale overlast voor de inwoners en weinig complicaties voor de uitvoerders.”


Wethouder Rob Ellermeijer van gemeente Amstelveen vult aan: “Het is mooi dat met deze eerste huisaansluiting in de kern van Amstelveen het glasvezel is uitgerold. We kijken ernaar uit dat meer Amstelveners de voordelen van glasvezel kunnen ervaren.”

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS