Home Wijken Amsterdamse Bos Drukte bij Bloesempark dit weekend, zonnige dagen komen ten einde

Drukte bij Bloesempark dit weekend, zonnige dagen komen ten einde

Het Bloesempark in het Amsterdamse bos trok dit weekend heel veel bezoekers. De Japanse kersenbomen in het park staan op dit moment vol in bloei en veel mensen kwamen dan ook de bloesem bekijken en van het mooie weer genieten. 

De bomen in het park staan slechts twee tot drie weken per jaar in bloei, waardoor het park in die weken ieder jaar een groot aantal bezoekers trekt. Veel mensen komen van de bloesems genieten, foto’s maken of zelfs picknicken in het park. 

Al die picknickende mensen zorgden wel voor veel afval, de prullenbakken in het Bloesempark zaten overvol. 

Tekst loopt door onder de afbeeldingen

Doordat de zon de afgelopen dagen volop scheen, was het dit weekend ook heerlijk parkweer. Het lijkt erop dat dit weekend voorlopig een van de laatste zonnige dagen waren, later deze week komt er een einde aan het lekkere weer. 

Wisselvallig en buien

Volgens NH Nieuws-weerman Jan Visser wordt het halverwege deze week kouder en gaat het later ook regenen. “Vanaf woensdag stroomt koude lucht ons land binnen. De temperaturen blijven dan op de meeste plaatsen beneden 10 graden en in de nacht is er kans op lichte vorst. De wind waait voortdurend. Verder is het licht wisselvallig met kans op enkele buien.”

Wie de bloesem nog met lenteweer wil bekijken, moet dus snel zijn; regen en vrieskou doen de bloemen weinig goed. Vandaag en morgen schijnt de zon nog en wanneer het lekkere weer terugkomt, zou de bloeitijd in het Bloesempark zomaar weer voorbij kunnen zijn. 

Mobiele versie afsluiten