HomeAmstelvenersDorpsstraat deels afgesloten voor auto’s, motoren en bromscooters na heftig ongeluk

Dorpsstraat deels afgesloten voor auto’s, motoren en bromscooters na heftig ongeluk

AMSTELVEEN – Een deel van de Dorpsstraat is vanaf 15 juli een voetgangers-verblijfgebied, waar fietsers en snorscooters ook zijn toegestaan. Dit betekent dat het verboden is voor gemotoriseerd verkeer dat harder kan dan 25km/u om dat deel van de Dorpsstraat te gebruiken. Uitzonderingen zijn het laden en lossen en voertuigen van nood- en hulpdiensten.

Het gaat om het straatdeel tussen Café het Wapen van Amstelveen en Museum Jan. Speciale borden geven aan dat het een voetgangersverblijfgebied is waar voetgangers en fietsers de ruimte krijgen. Verkeer dat komt laden of lossen mag tussen 9 en 16 uur vanaf Café Het Wapen van Amstelveen de Dorpsstraat in en er bij Museum Jan weer uit.

Lees ook: Automobilist richt ravage aan in Oude Dorp; terrasgangers komen met de schrik vrij

Wethouder Rob Ellermeijer: “Na het heftige ongeval van zondagavond in de Dorpsstraat met enorme schade aan de openbare buitenruimte hebben we besloten om meteen maatregelen te treffen om de verkeersveiligheid te vergroten. Na de zomervakantie komen er speciale mechanische paaltjes die de Dorpsstraat vanaf het oude gemeentehuis tot Museum Jan en de Stationsstraat vanaf de museumspoorlijn tot de Dorpsstraat afsluiten voor doorgaand verkeer.”

Om te wennen aan de nieuwe situatie delen handhavers niet gelijk boetes uit maar geven waarschuwingen aan gemotoriseerd verkeer dat ondanks het verbod toch gebruik maakt van de Dorpsstraat. Verkeer dat vanuit de Dorpsstraat en de Stationsstraat naar de Amsterdamseweg wil gaan, rijdt vanaf donderdag om via de Laan Nieuwer-Amstel.

Foto('s):Google view
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS