Home112Dode na woningbrand Meander

Dode na woningbrand Meander

AMSTELVEEN – Op de Meander is in de nacht van dinsdag op woensdag een persoon om het leven gekomen bij een woningbrand. Door het snelle ingrijpen van de brandweer was het vuur binnen drie kwartier onder controle.

De brandweer werd rond 02.00 uur gealarmeerd voor de woningbrand op de 5e etage. Bewoners van meerdere omliggende appartementen moesten tijdelijk hun woningen verlaten vanwege de rook. Dat waren ongeveer 20 bewoners. Zij zijn door politie opgevangen.

Rond 4.00 uur vannacht konden de geëvacueerde bewoners weer naar huis. De politie heeft het onderzoek naar de brand overgenomen. “Maar er zijn geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf”, zegt een woordvoerder tegen NH Nieuws.

Glas

Het appartement is grotendeels uitgebrand. Door de hitte zijn meerdere ramen van het appartement gesneuveld. Verslaggever Celine Sulsters ziet dat de stoep voor het complex bezaaid ligt met glasscherven. 

Volgens een schoonmaakbedrijf ter plaatse bestaat het risico dat er meer scherven op straat vallen, en zou het gebied op straat onder het appartement daarom moeten worden afgezet. 

Rolstoel 

Een bewoonster van een ander appartement in het complex laat weten dat de bewoner van het getroffen pand rolstoelafhankelijk is, of – als het hij bij de brand om het leven is gekomen – was. “Ik zag hem niet vaak. Hij was stil.”

Foto('s):VLN Nieuws
Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS