HomeMilieu en duurzaamheidDocent Petter van Keizer Karel College ontwikkelt onderwijs voor duurzame ontwikkeling

Docent Petter van Keizer Karel College ontwikkelt onderwijs voor duurzame ontwikkeling

AMSTELVEEN – Henk Petter, docent aan het Keizer Karel College heeft de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan een integraal duurzaamheidscurriculum (onderwijsplan) voor jongeren tussen de 14 – 19 jaar. Petter deed dit samen met een team van partners, allen aangesloten bij Gaia Education. Gaia Education is een internationale organisatie die met behulp van onderwijs werkt aan een ‘veerkrachtige toekomst binnen planetaire grenzen waar niemand achterblijft’. 

Nu het klimaat verandert en de biodiversiteit afneemt is onderwijs voor duurzame ontwikkeling (Education for Sustainable Development) steeds meer van belang volgens Petter. Met het onderwijsplan hoop de docent gedrag te ontwikkelen dat zorgt dat we zuinig zijn op alles wat deze planeet ons geeft. Onderdeel is bijvoorbeeld een verhalenbundel, geschreven voor jongeren, met 60 duurzame voorbeelden uit de praktijk.

Duurzame wereld verhalenestafette

Henk Petter en zijn team dagen nu scholen uit om deel te nemen aan de Duurzame wereld verhalenestafette. Ze vragen leerlingen een éigen verhaal te ontwikkelen, naar aanleiding van de thema’s in de verhalenbundel. 

Het verhaal kan zijn in de vorm van een traditioneel verhaal van maximaal 400 woorden, maar ook een blogbericht met foto en maximaal 150 woorden, een TikTok filmpje van 20 seconden of een vrij kunstwerk. 

24 juni 2022: Multiplier Event YES op KKC

De beste 10 inzenders van iedere organisatie zullen hun werk presenteren tijdens het Multiplier event YES. Dit vindt plaats op 24 juni 2022 op het Keizer Karel College in Amstelveen. Tijdens het event wordt met behulp van een publieksjury en experts de drie beste inzendingen uitgekozen. Zij ontvangen een mooie prijs en de Gouden Vonk, een waardering voor de beste inspiratie voor duurzaam jeugdeducatie in 2022. 

Ook deelnemen?

Er is nog ruimte voor deelnemers aan de Duurzame wereld verhalen-estafette. Een vergoeding voor materiaal- en reiskosten naar het Keizer Karel College is beschikbaar. Aanmelden kan via monica@gaia-nederland.nl. Meer informatie is beschikbaar op: www.esd.college.nl  

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS