HomeWijkenKeizer KarelparkDocent HWC geschorst om mogelijk ongepaste relatie tot leerling

Docent HWC geschorst om mogelijk ongepaste relatie tot leerling

AMSTELVEEN – Een docent van het Hermann Wesselink College aan de Startbaan is geschorst omdat de school het vermoeden heeft dat de betreffende docent een ongepaste relatie tot een leerling heeft (gehad).

Dat blijkt uit een brief die de school vandaag aan de ouders van leerlingen heeft gestuurd, en in handen is van onze mediapartner NH Nieuws. In die brief wordt gemeld dat ‘het vermoeden is gerezen dat er sprake is geweest van het betrachten van onvoldoende professionele afstand tot een leerling’. 

Rector Bert Kozijn schrijft dat de school ‘het vermoeden uiterst hoog opneemt’ en dat de school ‘onderzoek doet naar de feiten en de omstandigheden’. Zolang dat onderzoek loopt zal ‘de betrokken docent geen werkzaamheden verrichten’, schrijft hij.

‘Niet speculeren’

Kozijn bevestigt tegenover onze mediapartner NH Nieuws dat hij de brief naar ouders heeft verstuurd, maar wil verder niet ingaan op de gebeurtenissen. “In het belang van het onderzoek kan ik hier echt niks over zeggen en zal ik niet over de brief uitwijden.” 

Hoewel ook ouders op dit moment niet op meer informatie hoeven te rekenen, wordt hen nadrukkelijk gevraagd niet te speculeren. Voor de leerlingen die – vanwege het uitvallen van de docent in kwestie – nu lessen missen, wordt gezocht naar een passende oplossing. Daarover worden ouders ingelicht. 

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS