HomeEvenementenDit jaar weer herdenking bij monument aan Amsterdamseweg

Dit jaar weer herdenking bij monument aan Amsterdamseweg

AMSTELVEEN – Bij het monument ‘Aan hen die vielen’ aan de Amsterdamseweg (Broersepark) wordt 4 mei weer een traditiegetrouwe herdenking gehouden. De herdenking start half acht. Aansluitend wordt om 20.00 uur twee minuten stilte gehouden.

Programma

19.30 uur – Start van het programma. Er wordt muziek gespreeld door het Harmonie Orkest Amstelveen. En er zijn voordrachten van onder andere Bettina Siertsema en burgemeester Tjapko Poppens.

19.58 uur – Taptoe Nico Schimmel

20.00 uur – Twee minuten stilte

20.02 uur – Wilhelmus eerste en zesde couplet. Gevolgd door kransleggingen.

20.15 uur – Defilé


Het oranjecomité vraagt bezoekers tijdig aanwezig te zijn, zodat de plechtigheden niet verstoord worden.

Op 4 mei herdenken we al diegenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord en ook allen die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog. 

Bij de herdenking op 4 mei zorgen leden van de Bond van Wapenbroeders / Afdeling Amstelland traditiegetrouw voor ceremoniële ondersteuning. 

Praktisch: parkeren auto’s en fietsen

De Amsterdamseweg rond het monument is tijdens de herdenking afgesloten voor autoverkeer. Voor fietsers zijn rekken beschikbaar. Auto’s kunnen parkeren op de nabijgelegen parkeerplaatsen. Voor invaliden en zij die slecht kunnen staan, worden zitplaatsen gecreëerd.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS