HomeOndernemenDirecteur OA: 'Juist wel aandacht voor ondernemers in coronatijd, kijk naar Back...

Directeur OA: ‘Juist wel aandacht voor ondernemers in coronatijd, kijk naar Back on Track’

AMSTELVEEN – In tegenstelling tot de bevindingen van lokale fractie van BVNL vindt de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) dat de gemeente Amstelveen juist wel veel doet voor ondernemers in coronatijd. De nieuwe partij BVNL liet eerder deze week weten dat zij een passieve houding bij het college constateert als het om ondernemershulp in deze moeilijke gaat.

OA-directeur Darshan Sloot ziet dat toch anders en wijst bijvoorbeeld op het project ‘Back on Track’ dat in samenwerking met de gemeente Amstelveen, Koninklijke Horeca Nederland, de Vereniging van Amstelveense Detaillisten en de OA zelf is opgezet.

Lees ook: BVNL: ‘Te weinig aandacht voor ondernemers in coronatijd’

Sloot: “Het is ontzettend lastig om te achterhalen waar steun nodig is en nog lastiger om dit goed in te regelen. In samenwerking met de Wethouder Economische Zaken en het Accountteam bedrijven van de gemeente Amstelveen hebben wij ons, samen met de brancheverenigingen, in de coronacrisis ingezet om de ondernemers waar mogelijk te ondersteunen en te helpen. Zo heeft Amstelveen een unieke MKB Noodlening ontwikkeld en een subsidie MKB Anderhalve Meter Maatregelen. Waar bedrijven specifieke coronagerelateerde kosten kunnen indienen. Een regeling die uniek is in Nederland en door veel gemeenten is overgenomen.”

Stimuleringsfonds lokale econonie

“De Ondernemersvereniging Amstelveen, Koninklijke Horeca Amstelland, de Vereniging van Amstelveense Detailhandelsorganisaties en de gemeente hebben samen een lokaal herstelplan ingericht, waarbinnen een Stimuleringsfonds Lokale Economie van 750.000 euro is ingesteld om ondernemers te helpen om weer op te starten. Het is fijn om te ervaren dat onze inzet en de samenwerking in Amstelveen tussen de overheid en lokale ondernemers steeds beter zichtbaar en gewaardeerd wordt. Lokale ondernemers zorgen voor veel werkgelegenheid en leveren een belangrijke bijdrage aan de samenleving. We zijn blij dat het Amstelveense gemeentebestuur dat ook zo ziet,” geeft Sloot aan.  

De directeur van OA wijst daarbij speciaal naar het zojuist opgezette project Back on Track. Hierbij wordt een jaar lang een programma uitgerold van trainingen, netwerk- en coachingsessies met de focus op het herstel van hun bedrijf. De eerste trainingen zijn al gestart en meerdere sessies waren meteen volgeboekt.

Positieve reacties

De eerste Back on Track training ‘Hoe krijg ik mijn omzet weer op niveau?’ die de Amstelveense ondernemer Vace Selviyan van Methode NLO op 5 januari is gestart is positief ontvangen door de deelnemende ondernemers. Hetzelfde geldt voor de training #LetsTalkSocial van Jeroen Franken van Blue Fish Social Media, die al volgeboekt was voordat er enige promotie had plaatsgevonden.

Deelnemer Elenita Christian van Eventplanners Bruisend Leven gaf als feedback: “De eerste trainingsdag met Vace is ontzettend goed bevallen. Wat een fijne trainer! Veel geleerd, veel huiswerk, mooie boost voor ons!” Michal van Dantzig van WinWinWerkt over de training #LetsTalkSocial: “Ik heb zo’n fijne en inzichtgevende training gehad van Jeroen Franken. Back on Track is echt geweldig!” 

Meer informatie voor ondernemers:
Ondernemers kunnen met al hun vragen terecht bij ondernemersloket@amstelveen.nl. Dit is ook het contactadres voor Back on Track.
Website Back on Track.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS