HomeAmstelvenersDirecteur Karel Eykmanschool stapt op na messcherp inspectierapport

Directeur Karel Eykmanschool stapt op na messcherp inspectierapport

AMSTELVEEN – De directeur van de Karel Eykmanschool, Frank Sevriens, heeft in overleg met het bestuur van de onderwijsgroep Amstelland zijn dienstverband beëindigd. De Karel Eykmanschool werd onlangs door de onderwijsinspectie op een groot aantal punten slecht beoordeeld.

De heer Herman Kolthof wordt nu interim-directeur van de school. Hij was al projectleider om een verbeterplan op stellen naar aanleiding van het messcherpe inspectierapport dat onlangs naar buiten kwam.

Lees ook: Onderwijsinspectie schrikt van gang van zaken op Karel Eykmanschool

,,We hebben er alle vertrouwen in dat op deze wijze de continuïteit van het leiderschap de
Karel Eykmanschool is gewaarborgd en dat er met het team de komende maanden hard
verder gewerkt wordt aan de punten zoals genoemd in de vorige brief,” schrijft Ineke van der Linden, voorzitter van het college van bestuur van de Onderwijsgroep Amstelland, vandaag in een nieuwe brief aan de ouders.

Onvoldoendes

De problemen op de Karel Eykmanschool kwamen aan het licht nadat een ouder van een van de leerlingen aan de bel trok over de behandeling van hun zoon. Naar aanleiding van deze berichten stelde de onderwijsinspectie een onderzoek in. In dit onderzoek bleek de school op vijf van de negen onderzochte punten onvoldoende te scoren.

Lees ook: VVD wil rapport mogelijke misstanden Karel Eykmanschool eerder openbaar hebben

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS