HomeAmstelvenersDierenambulance draait op voor duizenden euro's aan dierenartskosten

Dierenambulance draait op voor duizenden euro’s aan dierenartskosten

AMSTELLAND – Dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland zit met rekeningen die oplopen in de duizenden euro’s, omdat eigenaren onvindbaar zijn. Ook voeren mensen katten in de veronderstelling dat het lief is, maar zodra de beestjes ziek zijn, neemt niemand verantwoordelijkheid. Het maakt vrijwilligster Ellen van Praag boos. 

Volgens de dierenambulance is een toename te zien in huisdieren zonder chip en eigenaren die nooit meer voor hun dier komen. “Wij moeten hoge dierenartskosten dragen zodat de dieren de beste zorg krijgen.” 

Chippen

Ellen van Praag werkt voor de dierenambulance en wil elk beestje de juiste zorg geven. “Eigenaar of geen eigenaar.”

Veel kosten zouden bespaard blijven als mensen hun kat chippen. “Dit kost maar vijftien euro.” Ook aan de mensen die denken dat hun kat altijd binnenblijft waarschuwt Ellen: “We hebben al meerdere katten van een flat gezien.” 

Om de kosten te betalen vraagt de dierenambulance via Facebook om een bijdrage. Liever zien de vrijwilligers dat mensen zelf voor hun dier zorgen. En daar hoort betalen ook bij. 

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS