Home Openbaar vervoer Dienstregeling bussen uitgekleed door uitval van personeel

Dienstregeling bussen uitgekleed door uitval van personeel

Connexxion schrapt vanaf aankomende week veel busritten vanwege het hoge aantal ziekmeldingen bij de busvervoerder. Vooral busreizigers in de regio Amstelland-Meerlanden en Haarlem worden getroffen.

Volgens Connexxion zal er vanaf dinsdag 1 februari een ‘zaterdagdienstregeling’ worden gereden. Dat betekent dat de bussen van maandag tot en met vrijdag rijden alsof het zaterdag is. In veel gevallen is dat minder frequent dan normaal. 

De zaterdagdienstregeling is alleen van toepassing in de regio Haarlemmermeer en Amstelland, formeel de concessie Amstelland-Meerlanden. Een groot deel van die bussen rijdt ook door naar Amsterdam of Haarlem. 

Een aantal buslijnen in de regio wordt uitgezonderd. Het gaat dan om lijnen waar veel scholieren of mensen met een cruciaal beroep gebruik van maken. Ook de bussen van Schipholnet blijven rijden als voorheen. 

‘Ziekmeldingen hoger’

“Ook bij Connexxion merken we de gevolgen van de covid-pandemie. Het aantal ziekmeldingen is hoger dan in andere jaren”, schrijft de vervoerder. “In de regio Amstelland-Meerlanden (AML) zien we ons daarom genoodzaakt om de dienstregeling aan te passen.”

De bussen die normaal blijven rijden zijn lijn 161 (Hoofddorp – Zwanenburg), lijn 163 (Hoofddorp – Rijsenhout), lijn 257 (Amsterdam – Aalsmeer), lijn 271 (Amsterdam – Aalsmeer) en lijn 346 (Haarlem – Amsterdam). 

Mobiele versie afsluiten