HomeWijkenKeizer KarelparkDeel plein voor Ateliers 2005 wordt een klimaatbestendige voorbeeldtuin

Deel plein voor Ateliers 2005 wordt een klimaatbestendige voorbeeldtuin

KEIZER KARELPARK – De gemeente gaat het plein voor Ateliers 2005 aan de Van Weerden Poelmanlaan opknappen met speciale aandacht voor klimaatbestendigheid, biodiversiteit, kunst en cultuur. In deze voorbeeldtuin is dan informatie te vinden over klimaatbestendige maatregelen voor bijvoorbeeld de eigen tuin.

Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid en Groen: “Onlangs zijn visualisaties, inspiratiebeelden en een conceptontwerp besproken met een aantal buurtbewoners, huurders van Ateliers 2005 en vertegenwoordigers van de Groenraad. Ook een vragenlijst was onderdeel van het ophalen van ideeën. De goede en constructieve input verwerken we in het ontwerp.”

Ze vervolgt: “Tevens was er ruimte voor het bespreken van de zorgen en vragen van gebruikers van het atelier. Aankomende zomer start de herinrichting van het plein. Het krijgt in zijn geheel een nieuwe, levendige uitstraling waarin ruimte blijft voor de huidige functies van het plein, zoals kunst en cultuur. Een deel van het plein wordt ingericht als klimaatbestendige voorbeeldtuin voor Amstelveners.” 

Gemeente haalt gratis tuintegels op

Een van de maatregelen in de voorbeeldtuin is het vervangen van tegels voor groen. Dat kunnen inwoners nu zelf ook al doen. Tot eind september worden op verschillende maandagen de tegels van Amstelveners gratis opgehaald. Tot nu toe zijn er al 6.400 tegels vervangen door groen. 

Ga voor de voorwaarden, de ophaaldagen en aanmelding naar www.amstelveenrainproof.nl.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS