Home A9 Deel A9 afgesloten om oude Amstelveense viaducten weg te halen

Deel A9 afgesloten om oude Amstelveense viaducten weg te halen

AMSTELVEEN – De zuidelijke delen van de viaducten Amsterdamseweg en het Kazernepad worden dit weekend gesloopt. Deze werkzaamheden veroorzaken forse hinder voor de directe omgeving.

Van vrijdag 27 augustus 20.00 uur tot maandag 30 augustus 5.00 uur is de A9 daarom in één richting, vanaf knooppunt Badhoevedorp tot afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel, dicht. Verkeer wordt omgeleid via de A4, de A10 en de A2. De extra reistijd is naar verwachting circa 10-30 minuten. 

De andere kant op is er tussen aansluiting Ouderkerk a/d Amstel (4) en het Kazernepad één rijstrook afgesloten. Dat betekent dat op dit deel van de A9 maar twee rijstroken beschikbaar zijn voor het verkeer.

Geluidhinder

Gedurende het weekend van 27 tot 30 augustus wordt dag en nacht gewerkt. Het slopen van de viaducten brengt forse geluidhinder met zich mee. Om de hinder voor de omgeving zoveel als mogelijk te beperken, gebruikt VeenIX in de nacht een sloopknijper. Dit is een stillere methode. De directe omgeving is door middel van bewonersbrieven geïnformeerd over de werkzaamheden.

Illustratie Rijkswaterstaat

Mobiele versie afsluiten