HomeKeizer KarelparkDe WijkbewonerDe wijkbewoner: Yvonne Touwslager

De wijkbewoner: Yvonne Touwslager

In de rubriek De wijkbewoner stelt Hans Zwaan je voor aan een willekeurige wijkbewoner. Op deze manier schetst hij een beeld van onze mooie wijk en de bewoners.

De geboren Amsterdamse Yvonne Touwslager (66) verhuisde in 1969 naar Amstelveen, waar ze in de Franciscus van Assisiëlaan ging wonen. Inmiddels woont ze in de Acacialaan, waar ze het goed naar haar zin heeft.

“Het is een heel leuke straat. We hebben goed contact met de buren, maar we lopen de deur niet plat bij elkaar, maar weten elkaar te vinden als er wat is.” Ook op Burendag, waarvan vorige week de laatste editie werd gevierd, zoeken ze elkaar op. “Dan organiseren we met z’n allen een gezellige dag.”

Bezig bijtje

Ze is gepensioneerd, maar weigert achter de spreekwoordelijke geraniums te gaan zitten. Zo past ze niet alleen geregeld op haar kleinkinderen, maar doet ze ook veel vrijwilligerswerk in het Maatschappelijk Ontmoetingscentrum (MOC) en het Amstelland Ziekenhuis.

Haar ouderlijk huis in de Van Assisiëlaan (zie foto’s) roept de nodige nostalgie bij haar op. “Uit dat huis ben ik getrouwd, net als mijn zus.” Ook Yvonnes kinderen waren er kind aan huis. “Die kwamen er met heel veel plezier.”

Aan woongenot geen gebrek in de Acacialaan, al ergert ze zich net als andere buurtbewoners flink aan zwerfafval. Daarom hebben zij en haar buren de directie van de school benaderd. Ook hebben ze de gemeente gevraagd om meer prullenbakken te plaatsen. “Met een klep, zodat de vogels de rommel er niet kunnen uitpikken.”

Wil jij ook dat Hans een keertje langskomt om je portretteren? Neem dan contact op met redactie@nieuwspleindekeizer.nl.
Hans Zwaan
Hans Zwaan
Hans Zwaan zoekt voor Nieuwsplein De Keizer naar de 'onbekende wijkbewoner'. Natuurlijk is er een groot aantal bekende gezicht in onze wijk, maar in deze rubriek spreekt Hans juist met mensen die minder voor de hand liggen. Hij portretteert daarbij in woord maar vooral in beeld.

AANRADERS