HomeKeizer KarelparkDe WijkbewonerDe wijkbewoner: mevrouw Van Niekerk

De wijkbewoner: mevrouw Van Niekerk

Een nieuwe rubriek voor Nieuwsplein De Keizer: De wijkbewoner. Vrijwilliger Hans Zwaan  gaat op zoek naar minder bekende bewoners van Keizer Karelpark. Hij portretteert de bewoner met zijn camera en stelt de bewoner tevens voor. We trappen af met mevrouw van Niekerk. 

Mevrouw Van Niekerk woont al 65 jaar in de Lindenlaan. Zij is nog de eerste bewoner van het huis: “k heb altijd met plezier in deze buurt gewoond. De buurt is wel veranderd. Vroeger had je meer contact met je buurtgenoten. Nu werkt iedereen. De mensen zijn wel behulpzaam. Soms heb ik hulp nodig, dan helpen ze mij, bijv. als het gesneeuwd heeft maken ze mijn straatje schoon.”

Bijzondere plek

Na 65 jaar in Keizer Karelpark is haar eigen tuin nog steeds het favoriete plekje van mevrouw van Niekerk.  “Ja dit blijft, een bijzondere plek. Hier kan ik fijn tuinieren en gezellig koffie drinken”

Keizer Karelpark is voor mevrouw van Niekerk een fijne wijk. Toch zou ze graag meer contacten maken. “Zoiets als een buurthuis. Waar je gezellig met anderen een kop koffie kan drinken. Of waar je ook workshops kan doen. Ik zou veel interesse hebben in handvaardigheidworkshops. Ik borduur namelijk graag en maak 3d- kaarten.

Wil jij ook dat Hans een keertje langskomt om je portretteren? Neem dan contact op met redactie@nieuwspleindekeizer.nl.

Foto’s en tekst: Hans Zwaan

Hans Zwaan
Hans Zwaan
Hans Zwaan zoekt voor Nieuwsplein De Keizer naar de 'onbekende wijkbewoner'. Natuurlijk is er een groot aantal bekende gezicht in onze wijk, maar in deze rubriek spreekt Hans juist met mensen die minder voor de hand liggen. Hij portretteert daarbij in woord maar vooral in beeld.

AANRADERS