HomeAmstelvenersDe wijkbewoner: Jill Platjouw

De wijkbewoner: Jill Platjouw

In de rubriek De wijkbewoner stelt Hans Zwaan je voor aan een willekeurige wijkbewoner. Op deze manier schetst hij een beeld van onze mooie wijk en de bewoners.

Jill Platjouw woont met veel plezier bij haar ouders in Keizer Karelpark in de buurt van het Hueseplein. Ze studeert nu Gezondheidswetenschappen aan de VU.

De 21-jarige bewaart goede herinneringen aan het opgroeien in de wijk. “Je hebt alles dichtbij in de buurt. Met mijn vrienden speelden we veel buiten. Bijvoorbeeld voetballen op het grasveldje in de buurt. De winkels op de Van der Hooplaan waren op loopafstand. Daar ging ik samen met mijn moeder dan boodschappen doen. Dat was echt ons uitje samen.”

Het Palet

Voor Jill is basisschool Het Palet zuid (foto) een bijzondere plek. Haar ouders hadden bewust voor een school in de buurt gekozen. Ze vonden het belangrijk dat Jill snel zelfstandig werd en zelf naar school kon gaan. Haar oma woonde twee straten van de school af. Ze vond het fijn om tussen de middag even naar oma te gaan. ’s Middags na school speelde ze vaak met vrienden op het schoolplein.

Jill heeft nog wel een aandachtspunt voor de buurt: “De oversteekplaats bij het Hueseplein, is een plek waar ook kinderen oversteken om naar school te gaan. Het gebeurt regelmatig dat automobilisten geen vaart verminderen of stoppen. Ondanks dat er een verkeersdrempel ligt.”

De bewoonster van Keizer Karelpark lijkt het een goed polan om hier ook waarschuwingslichten te plaatsen. “Net als bij de oversteekplaats bij de winkels op de Van der Hooplaan.”

Wil jij ook dat Hans een keertje langskomt om je portretteren? Neem dan contact op met redactie@nieuwspleindekeizer.nl.

Hans Zwaan
Hans Zwaan
Hans Zwaan zoekt voor Nieuwsplein De Keizer naar de 'onbekende wijkbewoner'. Natuurlijk is er een groot aantal bekende gezicht in onze wijk, maar in deze rubriek spreekt Hans juist met mensen die minder voor de hand liggen. Hij portretteert daarbij in woord maar vooral in beeld.

AANRADERS